cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

WordPress problemen en oplossingen

WordPress Problemen

WordPress is een veel voorkomend CMS systeem en wordt veelal gebruikt voor kleine en middelgrote websites en webshops. Over het algemeen wordt WordPress gezien als een betrouwbaar systeem. Maar net zoals met elk anders CMS systeem kunnen er problemen optreden die de volledige werking of een gedeelte kunnen beïnvloeden. Dit kan zich voordoen nadat er een update heeft plaatsgevonden van WordPress of een gebruikte plugin. Maar ook kan dit gebeuren wanneer er op de server veranderingen hebben plaatsgevonden, een probleem met de gebruikte PHP versie of gewoonweg dat derden malware hebben geplaatst en toegang tot de website hebben.

Onveilige verbinding in de browser

Dit komt voor wanneer je website niet gebruikt maakt van een SSL Certificaat. Deze kan je bij Hosting4ever gratis activeren in je Control Panel of neem even contact op met Support.

Mocht er ondanks een geactiveerde SSL Certificaat alsnog een Onveilige Verbinding zijn dan dien je dit in je website aan te passen. Lees meer over SSL in WordPress…

Geen toegang meer tot /wp-admin ?

Het kan voorkomen dat je geen toegang meer hebt doordat je eenvoudig je wachtwoord vergeten bent. In de meeste gevallen kan je eenvoudig op de “wachtwoord vergeten” functie klikken, maar het kan voorkomen dat deze niet werkt.

Je kan toegang krijgen door een nieuwe gebruiker aan te maken of aan te passen of via de database.

Hoe dit in zijn werk gaat vertellen wij in dit Kennisbank Item: Toegang tot WordPress Admin herstellen.

Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.

Dit is een standaard melding wanneer je WordPress of plugins update. Het kan echter voorkomen dat een update niet loopt zoals het zou moeten waardoor deze melding op je website zichtbaar blijft.

Hier leggen wij graag uit hoe je dit kan uitschakelen:  Maintenance Modus herstellen