Wat is de WordPress Maintenance Mode? Deze wordt geactiveerd wanneer WordPress of een plugin aan het updating is. Deze melding is wat bezoekers aan je website dan zien.

Je krijgt dan deze melding op je website: Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.

Nadat de updates gedaan zijn zal de Maintenance Modus weer uitgezet zijn en zien je bezoekers weer de reguliere website. Over het algemeen duurt het updaten nog geen minuut.

WordPress blijft de Maintenance modus weergeven?

In heel bijzondere gevallen wil het voorkomen dat of een update niet helemaal goed verliep en de website de melding blijft weergeven. Hoe kan je deze maintenance modus dan uitzetten? Dat is heel simpel.

• Gebruik FTP of de Filemanager om naar de bestanden te gaan van je website;
  • Klik op de Public_html map;
  • Zoek het bestand .maintenance en verwijder deze;

Zodra je deze hebt verwijderd is het aanbevolen je eventuele cache van je website te legen. Dit kan zijn een plugin zoals Stackcache of in je  Control Panel bij de CDN opties.

Hoe voorkom je de Maintenance modus?

Zoals je kon zien is de oplossing zeer eenvoudig, maar toch voorkom je liever dat dit weer gebeurt. De oorzaak ligt hem bij de plugins, zorg ervoor dat de gebruikte plugins altijd compatible zijn met de gebruikte WordPress versie. Voorkom dat je meerdere plugins tegelijkertijd update en doe dit één voor één.