Hier zijn 2 scenario's denkbaar namelijk je bent je wachtwoord vergeten? Dan is het heel eenvoudig en gebruik je de Wachtwoord Vergeten functie die je op de login pagina vindt op www.jouwebsite.nl/wp-admin (waarbij jouwwebsite je eigen domeinnaam is). Maar het kan voorkomen dat deze functionaliteit niet werkt en je geen mail krijgt.

Heb je de website bij Hosting4ever gehost en maak je gebruik van WordPress Hosting? Dan is het heel eenvoudig.

• Login bij je Hosting4ever Control Panel
  • Klik bij de Wordpress tool op Users
  • Zoek je eigen account en bij "manage" verander je het wachtwoord

Zie afbeelding zoals dit in je WordPress hosting eruit ziet. Klik op dat icoontje.

Aanpassen in de database

Mocht je geen klant zijn bij Hosting4ever of geen WordPress Hosting gebruikt? Dan kan je via de database toegang tot /wp-admin herstellen. Let Op! Doe dit alleen als laatste redmiddel en zorg ervoor dat je altijd eerst een back-up maakt van je database.

• Login bij je Control Panel van je hoster;
  • Ga naar Databases of phpMyAdmin;
  • Log in bij de database die gebruikt wordt voor je WordPress site;
  • Wanneer je ingelogd bent in de database klik je links op de database naam;
  • Zoek de tabel "wp-users" en klik daarop;
  • Zoek je eigen e-mailadres in de tabel "user_email";
  • Daarnaast dubbelklik je op het veld bij "user_pass";
  • Plaats daar deze volledige code:  $P$BIE67gChaBuuQp3jEIp78c.aapSwWT0
  • Ga weer naar /wp-admin en gebruik als wachtwoord: hosting4ever;
  • Nadat je bent ingelogd ga je naar "mijn profiel wijzigen" en verander je het wachtwoord;