cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Hoe verhuis je een WordPress website binnen 5 minuten?

In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een WordPress website kunt verhuizen. Sommige artikelen over dit onderwerp zijn erg lang, terwijl het verhuizen van een WordPress website eigenlijk heel erg makkelijk gedaan kan worden. Als je de stappen in dit artikel volgt kan je binnen 5 minuten je WordPress website van het ene naar het andere domein verhuizen.

Verhuizen met All-in-One WP Migration

Voor het verhuizen van de website naar een WordPress hosting pakket gaan we gebruik maken van de plugin All-in-One WP Migration. Deze plugin maakt als het ware een kopie van je huidige site. Deze kopie kan je vervolgens overzetten naar een andere WordPress site. Je installeert dit bestand en je zal zien dat de hele site precies hetzelfde is als de eerdere variant. Wel is het van belang dat er op de nieuwe website al WordPress geïnstalleerd is. All-in-One WP Migration is verder compleet gratis en makkelijk om te gebruiken.

Stap 1. Downloaden van de plugin

We gaan beginnen om de plugin All-in-One WP Migration te downloaden. Klik in het linker menu op plugins en je zult een overzicht te zien krijgen van je geïnstalleerde plugins. Vervolgens klik je op nieuwe plugin toevoegen en je zult een scherm te zien krijgen met plugins die je kunt installeren. 

Zoek vervolgens op All-in-One WP Migration en download de eerste plugin. Als je klikt op “installeer nu” zal de plugin geïnstalleerd worden. Vervolgens kan je verder met stap 2. 

Stap 2. WordPress exporteren

In het linker menu zal je zien dat er na het installeren een nieuwe balk is bijgekomen. Hier staat All-in-One WP Migration. Dit is de plugin die je net hebt gedownload. Als je de muis boven het icoon houdt zul je zien dat er 3 tekstregels staan. Klik op exporteren. Vervolgens opent er zich een nieuw venster. Druk hier op ‘exporteer naar’. Je zult een lijst te zien krijgen met verschillende opties. Je kunt het beste kiezen voor de bestand variant.

Er zal een bestand gedownload worden. Dit bestand bevat als het ware een kopie van je WordPress site en wordt in de stap hierna op de andere site geïnstalleerd.

Stap 3: Installeer het bestand op de nieuwe WordPress website

Sla het bestand ergens op je computer op. Vervolgens open je de website waar je de kopie wilt installeren. Log in en installeer opnieuw de WP Migration plugin. Dit gaat op exact dezelfde manier. Als de plugin gedownload is zul je WP Migration te zien krijgen in je menu aan de linkerkant. Houd je muis boven het icoon en klik nu op importeren. 

Je zult een scherm te zien krijgen waar je de mogelijkheid hebt om het bestand te plaatsen. Sleep het bestand richting het wolkje en je kopie zal geïnstalleerd worden. Vervolgens zul je de melding krijgen dat je site succesvol is geïmporteerd.

Stap 4: De hele site is overgenomen.

Na de succesvolle installatie zul je zien dat de hele site is aangepast. Je moet opnieuw inloggen en let op, echt alles is aangepast dus ook de login. Zorg er dus voor dat je inlogt met de gegevens van de kopie en niet de oorspronkelijke login. Controleer vervolgens of alles goed is gegaan. Je hebt nu succesvol je WordPress website verhuist. 

Als je aan de slag gaat met het bewerken van je WordPress site raden we aan om op een goede zakelijke laptop te werken. Dit zijn bijvoorbeeld de HP ProBook laptops en Lenovo ThinkPad laptops. Gelukkig is WordPress geen zwaar programma en kan je het met de meeste computers gemakkelijk draaien, maar voor de beste werkervaring raden we een goede zakelijke laptop aan. Je zult merken dat alles veel sneller laadt en je een stuk productiever bent.

Kies daarnaast ook voor snelle WordPress hosting. Niet alleen gaat het verhuizen sneller, ook ga je meer bezoekers kunnen omzetten in klanten én Google is verzot op snelle websites.

Conclusie

Zoals je ziet is het verhuizen van je WordPress website erg simpel. Op 5 minuten kan je de site al overgezet hebben. Houd er wel rekening mee dat we er dan van uit gaan dat je al een nieuwe WordPress geïnstalleerd hebt op de website. Besef ook, als je de site overzet, dat alle vorige gegevens verloren gaan. Heb je dus een site gebouwd die je nog wilt bewaren, dan kan je hier een ook back-up van maken door middel van WP Migration.