cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Bouw een WordPress website met de snelste thema’s

Wanneer je een website online zet, wil je natuurlijk dat de website deze snel kan bezoeken. Een website met een lange laadtijd wordt immers zo weer weggeklikt. Het voordeel van WordPress is dat er duizenden thema’s voor beschikbaar zijn, maar dat is ook een nadeel. Sommige thema’s zien er goed uit, maar zijn traag. Ze komen de laadtijd van je website niet ten goede. Het vinden van een geschikt thema kan dan ook voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Welke thema’s zijn het snelst?

Hoe weet je hoe snel je website laadt?

Laadtijden kun je natuurlijk meten met een stopwatch, maar als je het echt nauwkeurig wilt weten, kun je websites als GTMetrix Speed Test, Pingdom Speed Test en Google PageSpeed Insights Test gebruiken. Met de Time To First Byte-test kun je precies zien hoelang het duurt tot je website z’n eerst gegevens laadt.

Bij het vergelijken van WordPress thema’s, zou je alleen het thema moeten installeren, zonder demo content, menu’s of media. Zo weet je hoe snel het thema echt is. Je website kan namelijk traag worden om verschillende redenen – daar hoeft je thema niet altijd de oorzaak van te zijn.

Hello Elementor

Elementor is heel geliefd onder WordPress-gebruikers. Het is handig omdat je met een paar keer slepen en klikken een heel ontwerp in elkaar zet. Zonder ook maar een beetje kennis te hebben van programmeren, kun je prachtige websites bouwen. Om Elementor te kunnen gebruiken, heb je een bijpassend thema nodig, dat Elementor ondersteunt.

Hello Elementor is een van de snelste thema’s om met Elementor aan de slag te gaan. Het is lichtgewicht en eenvoudig. Ook het mobiele onderwerp doet het goed in de tests. Een bijkomend voordeel is dat het thema gratis te downloaden is.

Neve

Neve is het snelste thema van het bedrijf ThemeIsle. HEt is eenvoudig aan te passen en kent een multifunctioneel ontwerp. Webwinkels gebruiken dit thema vaak ook, omdat het uitstekend samenwerkt met WooCommerce. Door met Neve te werken kun je een uitgebreide webshop neerzetten, met goede prestaties als het op snelheid en laadtijden aankomt.

Het is gratis te downloaden, maar je kunt ook een Premium-versie gebruiken. De betaalde versie biedt extra mogelijkheden, zoals aangepaste lay-outs en onbeperkte ondersteuning en updates.

Astra

Astra is een snel populair wordend thema en blijkt in tests razendsnel te zijn. Je kunt een kant-en-klare website direct gebruiken en aanpassen naar je eigen smaak. De meegeleverde demo’s beslaan diverse sectoren, waardoor je alleen bepaalde elementen van het thema hoeft aan te passen. Eigenlijk hoef je geen programmeerkennis te hebben.

Plugins als WooCommerce en LearnDash werken soepel met Astra. Je snelheid blijft behouden, terwijl je je website steeds verder kunt uitbreiden. Er is een gratis versie en een premium versie. Goed om te weten: de ontwikkelaars van Astra geven regelmatig kortingen.

GeneratePress

Het thema GeneratePress komt bij verschillende tests als een van de snelste WordPress-thema’s uit de bus. Het thema is veelzijdig, in een mooi, compact pakketje. Je kunt je website flink uitbreiden met allerlei plugins en het thema heeft een goede ondersteuning voor WooCommerce.

GeneratePress biedt goede snelheden en werkt met kleine bestandsgroottes. Je kunt kiezen voor een gratis of een betaalde variant. Bij de betaalde variant krijg je meer ontwerpmogelijkheden (lettertypes, demo’s en kleuren). Ook profiteer je van updates en van ondersteuning.

Zakra

Zakra staat bekend als een snel thema, met talloze mogelijkheden en een gemakkelijke interface. Het is niet alleen snel, maar ook veilig en veelzijdig. Het thema heeft namelijk maar liefst 40 demo’s, zodat je zeker weet dat er de perfecte look voor jouw website bij zit. Als gratis thema is het al redelijk uitgebreid, maar met de premium versie wordt het nog uitgebreider. Dan krijg je ook mogelijkheden om aangepaste headers te maken.

Als je nog geen held bent in het ontwerpen van websites, kun je een duik nemen in de uitgebreide documentatie van Zakra. Ook vind je online veel tutorials voor alle belangrijke vragen.