cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Wat is hosting en wat kost het?

Ben je in je zoektocht naar een eigen website het woord ‘hosting’ tegengekomen? Dan kan het zijn dat je dat niets zegt en geen idee hebt waar je moet beginnen. Wat hosting precies is en wat het kost, leggen we uit in deze blog.

Wat is hosting?

Misschien heb je nog nooit van ‘hosting’ gehoord. Onder ‘hosting’ verstaan we de online ruimte die een aanbieder beschikbaar stelt aan klanten. Meestal wordt hier je website geparkeerd. Je maakt je bedrijf of hobbysite beschikbaar voor het internet. Hoe groot de website is, en wat de website allemaal kan, verschilt per persoon. Daarom biedt Hosting4ever verschillende soorten pakketten aan. Helemaal toegelegd op de verschillende eisen en wensen van klanten.

Je hebt hosting nodig als je een website wilt maken of via een professioneel e-mailadres bereikbaar wilt zijn. Zo word je e-mailadres bijvoorbeeld jouwnaam@jouwbedrijf.nl. Wie webhosting koopt om zijn bedrijf online te presenteren, is bij Hosting4ever aan het juiste adres. Wij zijn dé aanbieder voor bedrijven met bedrijfskritische websites. We stellen alles zo in, dat je website snel blijft draaien.

Waar moet je op letten bij het kiezen voor hosting?

Bij een keuze voor webhosting zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de prijs, op de service en natuurlijk de kwaliteit. Maar er zijn ook een aantal zaken die per persoon of bedrijf verschillen.

Hoe belangrijk is je website? Moet je altijd online zijn? Oftewel: heb je een bedrijfskritische website? Dan biedt Hosting4ever de beste oplossing voor je. Vraag jezelf ook af wat je wilt bereiken met de website: moeten klanten producten kopen, wil je dat klanten offertes aanvragen of wil je simpelweg informeren? Hosting4ever biedt verschillende soorten hosting, voor websites en voor webshops.

Bij Hosting4ever zetten we net dat stapje extra. Omdat we snappen dat iedere website uniek en belangrijk is. En bij niet iedereen past hetzelfde pakket. Daarom bieden we ook een offerte op maat, voor als je specifieke wensen hebt.

Domeinen en webhosting

Om je website bereikbaar te maken, heb je een domeinnaam nodig. Vergelijk het maar met het bouwen van een huis: zonder een stuk grond kun je geen huis bouwen. Bij een website is de hosting provider het stukje grond waarop je kunt bouwen. Een huis heeft een adres, en een website ook. Dit noemen we een domein, of een domeinnaam. Zo kunnen anderen je huis, of in dit geval je website, daadwerkelijk vinden.

Het domeinnaam is het adres dat vaak eindigt op .nl of op .com. Al is dat tegenwoordig alweer veranderd: er zijn honderden woorden en letters waarop je website kan eindigen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor .amsterdam of .shop.

Het is goed om hosting en een domeinnaam niet met elkaar te verwarren. Het zijn twee verschillende zaken, die je allebei nodig hebt. Zonder een domeinnaam is je website niet te vinden en niet te bereiken. 

Wat kost hosting?

Hosting klinkt handig en interessant, maar wat kost dat eigenlijk? Bij Hosting4ever hebben we een transparante prijsstelling. Hosting heb je al vanaf 20 euro per maand. En dan hebben we het niet over gewone hosting, maar ‘Private boost’: een ongeëvenaarde, snelle en managed website. Daar doen we dan ook meteen een ijzersterk beveiligingsschild tegen virussen en malware bij. En met G Suite en Office 365 kun je gebruikmaken van vertrouwde mailtoepassingen.

Wil je een webshop hosten? Dan kun je al aan de slag met de Private boost, vanaf 30 euro per maand. Dan is je webshop altijd online, snel, ijzersterk en bovendien met een eigen contactpersoon binnen Hosting4ver. Zo weet je zeker dat problemen snel opgelost worden. Al houden we er meer van om ze te voorkomen.

Over goedkope webhosting

Eerlijk is eerlijk: er zijn ook aanbieders waar je voor een euro per maand al online bent. Toch is dit vaak niet de beste optie. Aangezien een dienst zo goedkoop mogelijk moet worden aangeboden, is er vaak geen budget voor professioneel personeel of een goed bereikbare helpdesk. Het kan ook zijn dat het hostingbedrijf met verouderde servers werkt. Dan loop je een groot risico dat je regelmatig offline bent. Niet echt wenselijk voor een webshop of een professioneel bedrijf.

Daarnaast werken dergelijke hostingbedrijven vaak met datalimieten, of een maximale grootte voor je website. Websites worden tegenwoordig steeds groter, met meer afbeeldingen, meer plug-ins en meer functies. Dan is een paar honderd MB of een paar GB al snel te weinig. Met een klein datalimiet kan het zijn dat je website tijdelijk uit de lucht wordt gehaald, als je te veel bezoekers hebt. Daarom kun je beter kiezen voor een dienst uit het hogere segment: dan heb je geen vervelende verrassingen achteraf.

Je bedrijfskritische website onderbrengen bij Hosting4ever

Hosting4ever richt zich op bedrijfskritische websites. Of het nu om je bedrijfswebsite of een webshop gaat. Daarom krijg je bij Hosting4ever je eigen contactpersoon, zodat je altijd kunt rekenen op expertise en hulp. Want wij begrijpen dat je website je belangrijkste visitekaartje is.

Hebben we trouwens al verteld dat we 100% groene hosting bieden? Onze servers draaien op groene stroom, in een energiezuinig datacenter en met energiezuinige onderdelen. Zo werken we aan een mooiere wereld voor ons allemaal.

Hosting aangevraagd, en nu?

Heb je besloten hosting aan te vragen bij Hosting4ever? Dat vinden we een goede keus, natuurlijk. Wie van webhosting is voorzien, kan direct aan de slag met het maken van de website. Misschien heb je een webontwikkelaar gevraagd een website in elkaar te zetten, of heb je zelf iets ontworpen. Je ontvangt alle gegevens die je nodig hebt, om je website online te zetten. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag.

Misschien heb je nog helemaal geen website. Dat is ook geen probleem: bij Hosting4ever staat een team van ontwikkelaars klaar om van jouw idee realiteit te maken. Dat doen we uitsluitend met ‘schone code’: dat houdt in dat er volgens de richtlijnen wordt geprogrammeerd. Daardoor werkt jouw website of webshop razendsnel en foutloos. We werken daarvoor met de SCRUM-methode. Dat mag je direct weer vergeten, maar het houdt in dat we efficiënt werken. Zo betaal je nooit te veel en zie je direct welke onderdelen van je website nu gebouwd worden.

Als je website eenmaal online staat, wil je dat alles goed blijft draaien. Daarom houden we onze diensten up-to-date. Dat houdt in dat we steeds de servers bijwerken om aan de laatste technieken en eisen te voldoen. Daar merk je niets van: onze servers nemen zo taken van elkaar over. Zo is je website altijd online en bereikbaar. Wel zo handig, als je een bedrijfskritische website hebt.

Je hoeft geen deskundige te zijn om een mooie, toegankelijke website te hebben. Bij problemen ondersteunen we je graag. En we houden je website graag bij de tijd. Helemaal up-to-date, zonder gedoe. Dat is hoe we werken, bij Hosting4ever.