cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Bedrijfskritische hosting voor websites én webshops

Heb je een website of een webshop die altijd online moet zijn? Dan kies je voor bedrijfskritische hosting van Hosting4ever. Onder bedrijfskritische hosting verstaan we hosting die cruciaal is voor het binnenhalen van bijvoorbeeld klanten. Iedere minuut dat je website of webshop offline is, kan problemen voor je bedrijf opleveren. Dat snappen we bij Hosting4ever heel goed. Daarom monitoren we onze servers continu. Maar wat houdt dat eigenlijk in: ‘bedrijfskritische hosting’? En welke keuzes kun je zelf maken?

Je website: niet alleen een uithangbord

Je website dient vaak als een uithangbord: het is de plek waar je potentiële klanten kijken. Hierop staat welke producten en diensten je aanbiedt en wat je voor een klant kunt doen. Dan moet de website natuurlijk goed werken. Maar je website is meer dan alleen je visitekaartje. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hele bedrijf van de website afhangt.

Beheer je een webshop? Dan is het goed eens te kijken naar bedrijfskritische webshop hosting. Daaronder verstaan we hosting die ervoor zorgt dat je webshop altijd bereikbaar is. Met andere woorden: als de webshop offline is, verdien je niets. Daarom zorgt Hosting4ever voor bedrijfskritische hosting. Zo ben je altijd online.

Het grote voordeel is dat je ontwikkelaars zelf geen kennis van hosting hoeven te hebben. Daardoor kunnen zij zich helemaal concentreren op hun eigen taak: het werken aan toffe internetprojecten of aan je webshop.

Shared hosting of een eigen server?

Wie een website heeft om producten aan te prijzen, en het dus als een soort showcase gebruikt, kan prima uit de voeten met shared webhosting. Maar, als je ermee mee doet, is het beter om bedrijfskritische hosting af te nemen. Je kunt ook een eigen server beheren. Dat is vooral handig als je er meerdere applicaties op wilt laten draaien. Bij een bedrijfskritische website is het noodzakelijk dat de server snel reageert.

Tegenwoordig hebben websites niet alleen een showcase-pagina, maar ook een kantooromgeving. Denk bijvoorbeeld aan een extranet-systeem met bijvoorbeeld je e-mailprogramma of je agenda. Het kan ook zijn dat je gebruikmaakt van een dashboard waarin je de sales en tickets van klanten kunt bijhouden. Je kunt dan best wat extra kracht gebruiken.

Bedrijfskritisch betekent altijd online

Een bedrijfskritische website moet altijd online zijn. Zeker in het geval van een webshop. Iedere klant die jouw website niet kan bezoeken, is een potentiële verloren klant. Dat kost geld en dat is natuurlijk jammer. Daarom raadt Hosting4ever bedrijfskritische hosting aan. Bij deze vorm van hosting worden de servers continu gemonitord. Mocht een probleem optreden, dan kunnen we direct aan de slag. En we ondernemen steeds actie om de server ook goed te laten blijven werken.

Hosting4ever werkt steeds aan de performance van de servers. We willen immers niet alleen dat de servers online blijven, maar ook dat ze snel en goed werken. Bij shared hosting is het niet mogelijk zelf de servers te upgraden; je deelt ruimte met anderen. Bij een VPS is dat wel mogelijk; je bent dan de enige gebruiker van de virtuele server.

Kiezen voor managed hosting

Met managed hosting van Hosting4ever weet je zeker dat je website altijd online is. Je website is in goede handen: de medewerkers van Hosting4ever hebben jaren technische ervaring. Daarom kunnen we ons focussen op de beschikbaarheid van jouw diensten en applicaties. Iedere dag opnieuw werken we aan het dagelijks beheer van onze servers. We garanderen dan ook de continuïteit van jouw systemen, platformen en websites.

Managed hosting is ook geschikt voor webshops. Daarmee ben je klaar voor de dag van morgen. Hosting4ever zorgt ervoor dat jouw webshop online blijft en snel werkt. En natuurlijk werken we ook iedere dag aan de grootst mogelijke veiligheid. Zo kun je direct beginnen met het aanbieden van je producten en diensten.

Liever kiezen voor een virtuele server of een dedicated server?

Wil je meer diensten aanbieden dan alleen de showroom van je website? Dan kun je ook kiezen tussen een virtuele server of een dedicated server. Dit is vooral handig voor systeembeheerders die verstand van zaken hebben. Je kunt de servers geheel naar eigen wens instellen. Je kunt dus ook extra modules installeren. Heeft een applicatie veel geheugen nodig? Dan kun je deze het best op een eigen (virtuele) server installeren.

Met een eigen server heb je alle ruimte. Je bent dan de enige gebruiker op de server. Er zijn dus geen andere gebruikers. Op die manier weet je zeker dat de server niet traag wordt omdat iemand anders er mee bezig is. Op een dedicated server kun je extra VPS’en aanmaken, bijvoorbeeld een voor je website, een VPS voor je extranet-systeem en een VPS voor je klant omgeving. Een eigen server is makkelijk uitbreidbaar.

We raden je aan een technicus in te schakelen voor het onderhoud van je server. Deze kan de servers beheren en onderhouden. Voor het onderhouden van een server is namelijk best wat technische kennis nodig.

Overtuigd of toch nog niet? Geef ons zeker een seintje. We helpen je graag verder!