cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Wat betekend Managed VPS

Wat is Managed VPS?

Om Managed VPS te begrijpen is het belangrijk om eerst meer over webhosting in het algemeen te weten. Iedereen die wel eens een website heeft gemaakt zal kennis hebben gemaakt met Webhosting, in bijna alle gevallen is dit Shared Hosting. Daardoor kan een webhosting bedrijf voor een lage prijs per maand webhosting aanbieden. Een server wordt namelijk gebruikt voor meerdere klanten waardoor de kosten per klant dus erg laag is, bij Hosting4ever.nl gaan wij standaard al verder omdat wij een Autoscaling netwerk hebben, dit betekend kort gezegd dat de rekenkracht van meerdere servers gebruikt worden om mee te kunnen scalen met het verbruik van de website waardoor andere klanten op hetzelfde netwerk geen last hebben van een andere website die wellicht tijdelijk een hoog verbruik heeft.

Een VPS gaat nog weer verder omdat er daadwerkelijk een stukje van de server gereserveerd is met gegarandeerde specificaties. VPS staat voor Virtual Private Server, de naam zegt het al “Private” dus geen andere websites op jouw stukje server.

Voordelen VPS

Bij reguliere webhosting ben je gebonden aan de regels van je webhoster, immers wil de webhoster dat de server en in ons geval het Autoscaling netwerk veilig blijft met een optimale snelheid voor alle websites. Bij een VPS ben jij de eigenaar van de server en zijn deze regels er veelal niet, tevens heb je meer vrijheid over de Server en krijg je een eigen unieke IP adres. Tevens heb je keuze in de hardware (server en netwerk) en hoe je het systeem volledig opzet.

VPS of Managed VPS

Nu we meer voorkennis hebben over  VPS kunnen we meer vertellen over wat Managed VPS is en waarom Hosting4ever alleen Managed VPS aanbiedt en geen “Unmanaged” VPS.

Een VPS is eigenlijk een stukje Server die je volledig zelf kunt gebruiken en meer niet. Echter kun je dan niet direct een website online zetten, daar heb je een hele structuur voor nodig zoals een Control Panel (Cpanel, DirectAdmin etc) alsmede een besturing zoals Cloudlinux. Overige belangrijke zaken die moeten worden ingericht is Mysql Databases, SSL Certificaten en een Backupsysteem. Wanneer je een VPS besteld zul je naast de extra licentie kosten ook alles zelf moeten installeren of een externe partij dit laten doen.

Zoals de naam al zegt bij “Managed” VPS installeren wij alles voor je, beheren de beveiliging en updates en zorgen ervoor dat je direct een website kan bouwen zoals je zou doen bij reguliere webhosting. Verder zijn wij verantwoordelijk voor je gehele VPS en kan je bij ons aankloppen wanneer je service nodig hebt.

Wij bieden volledig Managed VPS aan, uitermate geschikt wanneer je zelf helemaal geen technische kennis hebt over het managen van een server en gewoonweg een website wil bouwen.

Voordelen Managed VPS

  • Geen zorgen over de werking van je server;
  • Beveiliging is goed geregeld;
  • 99,99 online garantie;
  • Tijdwinst doordat je direct met de website kan starten;
  • Kostenwinst, je hebt geen externe partij nodig;
  • Keuze in hardware en eenvoudige upgrade mogelijkheden;

Nadelen Managed VPS

  • De kosten liggen hoger dan Unmanaged VPS maar scheelt je wel in tijd en eventuele kosten aan een IT bedrijf;
  • Geen zeggenschap over welk Control Panel gebruikt wordt;
  • Niet de mogelijkheid zelf een ander OS te installeren;

Waarom biedt Hosting4ever alleen Managed VPS?

Dat is een eenvoudig antwoord: Doelgroep! Wij bieden al vele jaren webhosting aan voor een lagere prijs en eenvoudig in gebruik. Al onze diensten zijn zo samengesteld en ingesteld dat echt iedereen een website kan bouwen en bij ons hosten. Het zelf beheren van een VPS is weggelegd voor degene die daadwerkelijk hier de kennis over heeft en wanneer dit niet het geval is zullen wij meer service moeten geven waardoor de prijzen te hoog zullen worden. Ons gehele netwerk is zo ingesteld dat iedereen dit kan gebruiken en eenvoudig in gebruik is waardoor de service tijd nihil is en daardoor onze lagere prijzen kunnen behouden. Wij durven het zelfs aan om geen service stop of SLA in te voeren, wij geven onbeperkt service over onze diensten.

Maak kennis met Managed VPS

Managed VPS is voor iedereen die meer eisen stelt aan webhosting zoals bij het gebruik van zware CMS Systemen en derhalve geschikt voor grote webshops, zware webapplicaties, grotere databases etc…

Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar of zijn op elk moment te Upgraden of Downgraden. Tevens hebben wij een laag instaptarief van € 24,50 p.m. om kennis te maken met de voordelen van Managed VPS.

Onderstaande pakketten bieden wij aan of bekijk alle informatie omtrent Managed VPS.

Management VPS Control Panel