cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Waarom kies je voor snelle Nederlandse hosting?

Wie op internet zoekt naar hosting, zal zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven tegenkomen. Vaak bieden buitenlandse bedrijven hosting aan tegen spotprijzen. Maar is hun helpdesk wel goed? Wat voor ondersteuning bieden ze? En moet je niet veel bijbetalen voor extra diensten? Het kan een beter idee zijn te kiezen voor Nederlandse hosting. We zetten de voordelen van een Nederlands hostingbedrijf op een rij.

Kiezen voor een Nederlandse of buitenlandse hosting?

Maakt het uit of een hostingbedrijf Nederlands of buitenlands is? Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar toch heeft de oorsprong van de hosting invloed op de dienstverlening. Wie goed zoekt, zal ongetwijfeld een goedkope concurrent uit Amerika vinden, maar wij raden een Nederlands hostingbedrijf aan.

De ondersteuning

Een eerste goede reden voor een Nederlandse hosting is de ondersteuning. Een website draait vaak prima, zonder al te veel ondersteuning nodig te hebben, maar wat gebeurt er als het een keer misgaat of als er extra wensen zijn? Dan is het fijn om contact op te kunnen nemen met een Nederlandse helpdesk.

Misschien moet een database worden toegevoegd, of een domeinnaam worden verhuisd. De kans is groot dat je de website eens wilt uitbreiden, waardoor wat extra ondersteuning wel handig is. Dan is het fijn dat je terecht kunt bij een Nederlandse helpdesk. Daar komt bij: veel buitenlandse hostingbedrijven bieden hun ruimte spotgoedkoop aan, maar presenteren een gepeperde rekening voor extra diensten (zoals het maken van back-ups).

De snelheid

Een webshop of een bedrijfskritische website moet natuurlijk snel laden. Amerikaanse en Europese websites laden relatief snel, maar soms is zelfs snel niet snel genoeg. Amazon.com deed eens onderzoek naar het verband tussen de snelheid van de website en het aantal verkopen. Uit dat onderzoek bleek dat bij 0,1 seconde vertraging al 1 procent van de bezoekers afhaakt. Zonde, als je een webwinkel met een groot potentieel hebt.

Door te kiezen voor een Nederlandse host, met servers in Nederland, is de laadtijd van je website of webshop lager. Daardoor loop je minder kans op verlies in conversie. Daarom is het investeren in Nederlandse hosting voordeliger dan een keuze voor een buitenlandse host.

Welke taal spreekt je website?

Zoekmachines, en dan met name Google, kijken naar de taal van een website om te bepalen aan wie de website getoond moet worden. Google analyseert niet alleen de taal van de teksten op de website, maar kijkt ook naar het IP-adres. Aan de hand van dit adres weet Google in welk land de server staat. Staat de server in het buitenland? Dan kan het zijn dat Google je voor het verkeerde land indexeert.

Daarom is het een goed idee te kiezen voor een Nederlandse host. Zeker als je website ook in andere talen beschikbaar is. Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden, voor een zo hoog mogelijke omzet.

De veiligheid

In Nederland gelden andere standaarden voor veiligheid dan bij Amerikaanse bedrijven. We kennen in Nederland niet veel bemoeienis als het gaat om privacy. Wel hebben we in ons land de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Eigenaren van websites moeten voor het plaatsen van cookies eerst toestemming vragen aan de bezoeker. Dit geldt niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen in Europa. Amerikaanse bedrijven kunnen er vaak niet aan voldoen, waardoor ze geen Nederlandse bezoekers toestaan.

Daarentegen hebben we hier wel de veiligheid goed geregeld. Je mag van een Nederlands hostingbedrijf verwachten dat deze volgens de wet handelt en voorzichtig omgaat met je data. Veiligheid is cruciaal voor iedere website en webshop.

Vernieuwend en duurzaam

Nog een voordeel van Nederlandse hosting, en Hosting4ever in het bijzonder: we werken met nieuwe technologieën. Hosting4ever gebruikt geen verouderde apparatuur, waardoor je bent verzekerd van een stabiele, snelle website of webshop.

Daarnaast gebruiken we ook alleen maar groene stroom en zijn onze servers met zorg voor het milieu gebouwd. We werken maatschappelijk verantwoord en duurzaam. Wist je al dat we voor ieder hostingpakket dat afgenomen wordt 10 procent doneren aan goede doelen als Natuurpunt? Zo werken we samen aan een betere wereld.

Nederland neemt het voortouw in nieuwe technologie

In Nederland wordt op steeds meer plaatsen glasvezel aangelegd. Daardoor wordt het internet steeds sneller. De markt voor glasvezel groeit snel en veel gezinnen stappen over op glasvezel. Daardoor wordt het aanbieden van snelle websites ook belangrijker. Nederland loopt voorop als het gaat om de aanleg van snel internet. Bijna nergens wordt zoveel data gebruikt als in Nederland.

In Amsterdam staat de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Je kunt dit zien als een knooppunt waar het internet in Nederland samenkomt. Om websites te kunnen bezoeken, maken hostingbedrijven vaak verbinding met dit knooppunt. Hier wordt data met elkaar uitgewisseld. Het is een ontzettend snel knooppunt, waar veel gebeurt. 

Dit snelle knooppunt, in combinatie met glasvezel en de steeds vernieuwende technologie, maakt Nederland een heel geschikt land voor hosting. We zijn een van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van technologie. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.