cropped-Hosting4Ever-logo-orig-e1634801861807.png

Wat is webhosting? En waarom heb je hosting nodig voor je website?

Wat is webhosting?

Om je website online te zetten heb je webhosting nodig. Om precies te begrijpen wat webhosting is is het belangrijk om te weten wat internet nu eigenlijk is. Het internet is niks anders dan wereldwijd een netwerk met datacenters met daarin servers maar kan ook een computer zijn die je thuis hebt. Webhosting is een stukje webruimte die gereserveerd staat op één van die servers in een datacenter met daarop jouw website. Wanneer een bezoeker van je website de naam invult in zijn browser zoals www.voorbeeld.nl bekijkt je bezoekers dus de website die op dat stukje server staat.

Je kan een webhosting bedrijf zoals hosting4ever.nl vergelijken met een woningbouwvereniging. Wij zijn de eigenaar van een hele grote flat (de server) waarin wij stukjes opslag verhuren (webhosting).

Waarom heb je webhosting nodig?

Technisch gezien is het mogelijk om zelf een computer 24/7 aan te zetten en daar je website op te zetten. Echter naast de complexiteit heb je dan een snelle dataverbinding nodig, dit heeft je webhostingsbedrijf volledig ingericht en zorgt hij ervoor dat deze server 24/7 draait zonder problemen.

Zonder webhosting kan geen website online hebben, maar ook geen e-mail die ook op deze server staat.

Welke soorten webhosting zijn er?

Uiteraard kan je een volledig eigen server inrichten en dit in een datacenter zetten, echter zijn deze kosten voor maar 1 website erg hoor. Naast de kosten van de server betaal je het datacenter, de DNS server, besturingssysteem en heb je er de juiste kennis voor nodig. Daarom wordt een server opgedeeld en zodoende de kosten verdeeld over meerdere gebruikers, dit noemen we Shared Hosting en dit is wat wij en de meeste andere aanbieders gebruiken als webhosting.

Wat hosting4ever.nl anders doet is meerdere servers aan elkaar koppelen en zodoende de rekenkracht ervan verdelen. Hiermee worden piekmomenten opgevangen wanneer je website net even wat meer bezoekers heeft. Tevens hebben wij bij enkele webhosting pakketten de optie CDN, hiermee hebben wij wereldwijd een netwerk aan datacentra waarop je website staat opgeslagen zodoende kunnen wij een snelle website garanderen en bij server storingen de bezoekers opvangen.

Waar moet je op letten bij de keuzen van een webhosting aanbieder?

Deze 3 zaken moeten op orde zijn:

  • Service en bereikbaarheid
  • Capaciteit en snelheid
  • Functionaliteiten en extra’s

Uiteraard moet het hostingbedrijf goed bereikbaar zijn wanneer er wat aan de hand is of wanneer er vragen zijn. Zo heeft hosting4ever.nl een online chat beschikbaar en ticketservice met een snelle respons.

Webhosting dient snel te zijn met een goede capaciteit. Dit speelt ook samen met de functionaliteiten, met de juiste tools kan je een snellere website creëren.

Daarnaast dienen er een aantal basis zaken aanwezig te zijn zoals een SSL Certificaat  (https://), is er een back-up mogelijkheid en zijn er andere optie’s zoals o.a. CDN aanwezig.

Webhosting bestellen!

Nu we weten waarom je webhosting nodig hebt en waar je op moet letten kan je op zoek gaan naar de juiste aanbieder en bijpassend webhosting pakket voor je website. Bij hosting4ever.nl hebben wij de een keur aan webhosting pakketten passend bij je website.