WordPress hosting is uitsluitend voor het gebruik van WordPress. Doordat er een direct contact is met de server is op je hostingpakket is er uitsluitend één WordPress installatie mogelijk.

Wil je toch meerdere WordPress websites dan is dat mogelijk de WordPress Multisite, daarmee kan je meerdere website's beheren met dezelfde installatie. Met Multisite gebruik je wel 1 installatie echter zijn deze volledig van elkaar gescheiden.

Belangrijk: Wil je niet gebruik maken van WordPress Multisite vraag dan aan onze support om je hosting pakket om te zetten van WordPress naar de reguliere (traditionele) hosting pakketten. Dit gaat om dezelfde prijs en specificaties echter vallen de extra WordPress functionaliteiten in je Control panel weg maar is het wel mogelijk meerdere installaties te maken.

WordPress Multisite Activeren

Hoe je dit activeert wordt uitgelegd op de help pagina van Wordpress.

Domeinnamen instellen

Standaard wordt de basis url als Wildcard ingesteld. Dat wil zeggen dat je eenvoudig sub domeinnamen kunt gebruiken direct in je multisite zoals bijvoorbeeld sub.domeinnaam.nl, sub2.domeinnaam.nl etc.

Wil je echter andere domeinnamen toevoegen dan is dat mogelijk naargelang je hosting pakket dit toelaat. In je Control Panel kan je domeinnamen toevoegen, zorg ervoor dat deze allemaal naar public_html wijzen.

SSL Activeren voor alle domeinnamen

Standaard worden alle sub domeinnamen doorgezet naar de multisite, kortom alles voor de domeinnaam. Het is dan niet mogelijk om voor elke subdomeinnaam direct SSL te activeren.

Dit is wel mogelijk, daar kan je het volgende voor doen. Ga naar 'Manage Hosting' vervolgend naar de domeinnamen en voeg daar de subdomeinnaam toe. Alle domeinnamen moeten dus wijzen naar de standaard public_html map. Vervolgens kan je ook hiervoor SSL activeren in je Control Panel.