• Maandag, Juni 13, 2022

Om te voorkomen dat je onverwacht geen mails meer kunt ontvangen en verzenden, sturen we op voorhand een mail dat we jouw website overzetten naar onze nieuwe server. Hiervoor moet je nieuwe instellingen in jouw mail doorvoeren. Hieronder enkele tips om goed voorbereid te zijn:

  • Maak in jouw account een aparte gebruiker aan met een Gmail of Hotmail e-mailadres. Of verander jouw mailadres in jouw profiel. Op deze manier kan je altijd een support ticket indienen en een reactie ontvangen. 
  • Van zodra alle klanten met hetzelfde hostingpakket zijn overgezet, kan je via een directe link in het klantenpaneel op Plesk. Tot dan kan je ofwel afwachten ofwel stuur je een mailtje naar de support met aanvraag tot een account.

Hieronder staat de volledige mail die je ontvangt bij de migratie.

  • Let op: vervang jouwdomeinnaam.nl door jouw eigen domeinnaam.
  • Als laatste: vergeet niet dat de nieuwe server niet werkt met de voorvoegsels smtp. en IMAP. , deze dien je weg te laten. 

De e-mail die we voor migratie verzenden:

Goed nieuws! Jouw website women-online.nl hebben we inmiddels overgezet naar de nieuwe server. We hebben zowel de website als DNS-records overgezet. De server draait op Litespeed waardoor alles veel sneller gaat inladen.
 
De nieuwe nameservers die we reeds voor je aanpasten, zijn:
 
Ook e-mailadressen zijn meegenomen mochten deze aanwezig zijn. Het wachtwoord van alle mailadressen is tijdelijk: JljZkyC4LMpuhpGy0ccT . Van zodra alle websites zijn overgezet, maken we een directe koppeling met Plesk zodat je zelf aan alle instellingen kunt en zaken zoals het wachtwoord van jouw e-mail kan aanpassen.
 
Om in te loggen via de webmail, zet je simpelweg webmail voor jouw domeinnaam. Bijvoorbeeld webmail.jouwdomeinnaam.nl.
 
Hieronder staan de instellingen voor het correct instellen van jouw e-mailadres:

IMAP (inkomende server)
Server: jouwdomeinnaam.nl
SSL poort: 993
Non-SSL poort: 143

SMTP (uitgaande server)
Server: jouwdomeinnaam.nl
SSL poort: 465
TLS poort: 587
Non-SSL poort: 25

POP3 (inkomende server)
Server: jouwdomeinnaam.nl
SSL poort: 995
Non-SSL poort: 110